Brutálisan bántak 11 éves fiukkal alkoholista szülei

Súlyosan elhanyagolta és bántalmazta 11 éves kisfiát egy alkoholista nő és annak élettársa. A fiút rendszeresen verték, de anyja többször öngyilkos is próbált lenni gyermeke szeme láttára.

A pár közösen nevelte a nő korábbi kapcsolatából született 11 éves kisfiát. A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség közleménye szerint az anya és élettársa italozó életmódot folytattak, gyakran kiabáltak és veszekedtek. A nő többször próbált meg öngyilkos lenni gyereke előtt.

Gyakran előfordult az is, hogy a kisfiút bántalmazták, a hátán és nyakán ütötték. Az anyja akkor is megverte őt, ha fakanállal dobolt egy fazékon. Volt, hogy az ágyból rángatta ki, és ütötte, ahol érte. Az élettárs inkább lelkileg gyötörte a gyereket, trágár szavakkal illette.

A kisfiút "szülei" súlyosan elhanyagolták. A lakásban nem volt meleg víz, ezért fiukat nem fürdették, és gyakran ugyanabban a ruhában küldték iskolába, amiben éjszaka aludt. Az iskolával sem tartották a kapcsolatot, és általában ittasan mentek a gyerekért. Hétvégente hangos zenével gyötörték a kisfiút, aki nem tudta magát kialudni.

A 11 éves fiút végül a gyámhivatal segítségével a nő édesanyja mentette ki az alkoholista pár terrorjából. A kisfiú súlyos érzelmi sérüléseket szenvedett.

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat az elkövetéskor 43 éves nővel, és 48 éves élettársával szemben. Az ügyészség börtönbüntetés kiszabását is javasolta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.