Brutális támadók rabolták ki a plébánost

Megszurkálták és kirabolták a mesztegnyői plébánost, akit kórházba kellett szállítani. A rablók akár nyolcéves börtönbüntetésre is számíthatnak.

Megtámadták a mesztegnyői plébánost hajnalban. A rendőrség információi szerint ki akarták rabolni. A plébános a támadásban megsérült, kórházba kellett szállítani. A marcali kapitányság rendőrei mellett a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya is részt vesz a nyomozásban. Mesztegnyő környékén hajnal óta fokozott közúti ellenőrzés van. A rablók akár nyolcéves börtönbüntetésre is számíthatnak.

A sekrestyés Joli nénit hajnali fél ötkor hívta a plébános. A nő azonnal a helyszínre sietett, és hívta a mentőket. "Azt mondta, hogy Joli néni, hívja a rendőrséget, mert betörtek és megszurkáltak és kiraboltak."

"Én teljesen fel voltam háborodva, hát ilyet, az Isten emberét" – nyilatkozta Panyi Antalné.

A ház előtt várták meg a mentőket, közben a helyi polgárőrség és a rendőrség is a helyszínre érkezett. A rendőrség mindenkit kikérdezett a környéken, az utakon is ellenőrizték az autósokat.

"Elsődlegesen anyagi haszonszerzés volt a célja, tehát sem az ő foglalkozására, hivatására tekintettel, mindenképpen kizárható, hogy azért követhették el a cselekményt, elsődlegesen az anyagi haszonszerzés az, ami motiválhatta az elkövetőket" – közölte Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A plébánost az MTV-Híradó információi szerint a nagykanizsai kórházban kezelik, úgy tudjuk, meg is kell műteni.

(Forrás: hirado.hu)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.