Brutális orvvadászok a Bakonyban

"Kőkorszaki" módszerekkel, bunkósbottal, botra szerelt késpengével is lehet eredményesen vadászni. Igaz, ezt orvvadászatnak hívják, s csak addig lehet művelni, amíg a rendőrség közbe nem lép.

2011. december 26-án három férfi brutális módon ejtett el egy vaddisznót a Bakonyerdő Zrt. bakonyszentlászlói zárt vaddisznóskertjében. 

Az orvvadászokat egy épp arra járó vadász szakította félbe, aki arra lett figyelmes, hogy a kertben engedély nélkül tartózkodó ismeretlen személyek lázasan zsigereltek egy vaddisznót, majd őt észlelve elmenekültek a helyszínről, hátrahagyva a kétéves állat tetemét.

A szemtanú az elkövetőkről – azon kívül, hogy egyikük piros dzsekit viselt – érdemleges személyleírást nem tudott adni. A bejelentését követően a helyszínre érkező szemlebizottság tagjai sem találtak olyan értékelhető nyomot, amely azonnal elvezette volna őket az elkövetőkhöz, ám a menekülési útvonalat végigjárva előkerült egy kés, amellyel – mint később kiderült – levágták a vad fejét.

Fűzfa László rendőr törzszászlós és Rák Szilárd rendőr zászlós helyi körzeti megbízottak, valamint a nyomozást koordináló Regős Roland rendőr törzsőrmester azonban az elkövetők nyomára bukkant, a kerthez közeli faluban néhány férfi felkeltette a rendőrség figyelmét, és kihallgatásukkor egyikőjük lakásán a szemtanú által említett piros dzseki is előkerült.

Az eljárás során kiderült, az elkövetők a terepet jól ismerték, ahova a villanypásztoron átmászva jutottak be. A tőlük megrémülő vadak az egyik sarokba futottak össze, majd a feléjük közelítő idegenek miatt kitörtek onnan. Menekülés közben az egyik vaddisznót fellökték, a többiek pedig átgázoltak rajta. Az így legyengült állatot az orvvadászok elkapták és egy félméteres botra szerelt késsel nyakon szúrták. A kivérzett vadnak levágták a fejét, majd nyúzni és zsigerelni kezdték, ekkor azonban megzavarták őket.

A férfiak ellen kisebb értékre elkövetett lopás és állatkínzás vétsége miatt folyik a büntető eljárás.

Hasonlóan brutális ügyben tavaly már szintén folytatott nyomozást a Pápai Rendőrkapitányság. Akkor is sikerült nyomára bukkanni annak az öt vadorzónak, akik egy Pápához közeli erdőben a vadkerítéshez tereltek több őzet, majd kettőt bottal agyonütötték, húsán pedig megosztoztak.

Forrás: Napló-online

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.