Brutális gyilkosság gyanúsítottját lőtte meg a rendőrnő

A Blikk úgy tudja, a rendőrnő által hétfőn meglőtt fogvatartott az a 21 éves férfi volt, aki október közepén halálra kínzott egy nyugdíjas asszonyt Kisnánáson.

Ahogy azt mi is megírtuk, hétfőn egy rendőrnő kétszer deréktájon lőtt egy szökni próbáló fogvatartottat, akit járőrkocsival szállítottak Nagykátára. A férfi megszerezte a mellette ülő rendőr fegyverét, majd azzal fenyegette meg az autót vezető rendőrnőt, követelve, hogy álljanak meg. A sofőr megállította a járművet, majd két lövéssel harcképtelenné tette a férfit.

A bulvárlap úgy tudja, a szökni próbáló rab a 21 éves O. László volt, akit azzal gyanúsítanak, hogy megkínzott és megölt egy 78 éves asszonyt a Heves megyei Kisnánáson. A megkínzott áldozatra október 13-án találtak rá holtan, az eset után a településen eluralkodott a félelem. Koncsos Sándor polgármester a Heves Megyei Hírlapnak akkor azt nyilatkozta: ehhez hasonló betörés korábban is történt a faluban, csak azokat nem jelentették a rendőrségnek a sértettek, mert félnek.

A hatóságok 24 óra leforgása alatt gyanúsítottként állították elő a kisnánási O. Lászlót, aki előzetes letartóztatásba került.

Úgy tudni, az elkövető azért kínozta meg a nyugdíjast, hogy kiszedje belőle, hol rejtegeti megtakarítását, ám az asszonynak nem volt sok pénze, a gyilkos csupán pár ezer forinttal távozhatott.

Rendőrök helyszínelnek 2012. december 10-én Mende és Sülysáp között
Mende, 2012. december 10. Rendőrök helyszínelnek 2012. december 10-én Mende és Sülysáp között egy rendőrautó mellet, amelyben egy rendőrnő meglőtt egy fogva tartott férfit, aki elvette társa fegyverét. A férfit a járőrkocsiban vitték, amikor az megszerezte a mellette ülő rendőr fegyverét, és azzal a rendőrnőre támadt. A rendőrnő kétszer deréktájon lőtte a fogvatartottat. A férfi az elsődleges információk szerint súlyos, de nem életveszélyes állapotban van, mentőhelikopterrel kórházba vitték. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

A nyomozás során azonban kiderült, O. Lászlónak egy másik ügyhöz is köze lehet, ezért szállították a Pest megyei rendőrök a férfit, aki ekkor próbált meg fegyverrel megszökni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.