Brutális oktatás

Jobb sorsra érdemes káposztafejek és dísztökök estek áldozatául a ­Deák téren felállított guillotine-nak. A Spektrum ugyanis újabb tantárggyal bővítette korábban nagy sikerrel futó Brutális… sorozatát. A fizika és a kémia után felvette a tévés tananyagba a történelmet, illetve új évadot kapott a biológia.

A széria koncepciója a diákok által hagyományosan utált tárgyak fia­talos, formabontó és érdekes tálalása. A sorozatnak házigazdája és kísérleti nyula Vályi István. A történelem újszerű oktatását vállaló Kathy Zsolt egy hadtörténész szakértőt kapott segítségül, Soós Pétert. A biológiát továbbra is Szerényi Gábor oktatja.

Az évadonként négyrészes sorozatok minden darabja egy témát jár körül. A kínzó- és kivégzőeszközök jelenlétét az első adás témája indokolta. Az alkalomból felállított guillotine-on bemutatott zöldségdarabolást megelőzően az is kiderült, milyen nehéz rendesen karóba húzni egy embert, vagyis úgy, hogy nem hal meg rögtön, hanem akár több napig is szenved.

A műsorvezetők a nyakazást próbálgatják Forrás: Spektrum
A műsorvezetők a nyakazást próbálgatják Forrás: Spektrum

A fennmaradó részekben az ókori római gladiátorok és a legioná­riusok, majd a lovagok életének új aspektusaival ismerkedhetnek meg a nézők. A készítők azt is megpróbálják kideríteni, hogy II. Lajos belefulladhatott-e a Csele-patakba. Az évadzáróban az új- és legújabb kor legfontosabb vagy éppen legérdekesebb fegyvereivel foglalkoznak. Utánajártak például, hogy tárcát, könyvet vagy öngyújtót érdemes-e tartani a belső zsebében annak, aki meg akarja úszni a pisztolylövést.

A Brutális történelem november 7-től szombat délutánonként látható a Spektrumon, a Brutális biológia új részei december 5-én mutatkoznak be.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.