Brutális állatkínzót keres a rendőrség

A tettes vagy tettesek egy alig hónapos kiskutyával bántak el: a szerencsétlen jószágota hátsó lábánál fogva felakasztották, napokig hagyták úgy lógni, majd amikor már halottnak hitték, behajították a bokrok alá. Az állat még élt, amikor egy járókelő megtalálta.

 

Morzsa, az öt hónapos tacskókölyök egy cserszegtomaji családi ház udvaráról tűnt el október 15-én, két héttel később súlyosan megkínozva és legyengült állapotban került elő. Sérülései miatt fél nappal később el kellett altatni - ír a megdöbbentő esetről a Zalai Hírlap Online.

Az állat gazdái szerint Morzsa sosem szökött ki az udvarról, és mivel még nem volt ivarérett, a most zajló tüzelési időszak sem lehetett az oka az eltűnésének. A család újságban, rádióban és szórólapon hirdette a kutya eltűnését és többször is bejárták a környéket, hátha kedvencük nyomára bukkannak, de hiába.

A kutyára járókelők találtak rá október29-én, azonnal állatorvoshoz vitték és értesítették az állatvédőket is. Morzsa bal hátsó lába már elsovadt a csontig bevágó kötéltől, testhőmérsékletét nem lehetett mérni, annyira alacsony volt és teljesen kiszáradt. Kapott infúziót, elkezdték felmelegíteni, sé ahogy magához tért, megismerte a gazdáit. Az állatot kezelő Dr. Nemes Katalin szerint Morzsát egészen biztosan bántalmazták is, ere utalnak belső sérülései is. Sérülései végül olyan súlyosnak bizonyultak, hogy a kiskutyát fél nappal később el kellett altatni.

A rendőrség állatkínzás miatt indított nyomozást.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.