Közvetlen közelről lőtték fejbe a kutyát

A vizsgálatok szerint az ismeretlen tettes közvetlen közelről, felülről lőtt fejbe egy beagle kutyát a Győr-Moson-Sopron megyei Darnózselin. Az állat nem volt kóbor, a környékbeliek már megszokták, hogy rendszeresen a faluban sétált, de úgy tűnik, valakit ez nagyon zavart.

Az állat gazdáit egy helyi lakos értesítette telefonon, hogy a három és fél éves beagle-t valószínűleg meglőtték, és súlyosan sérült állapotban vonszolja magát a főúthoz közel. A gazdák rögtön az ebért indultak, ám útközben az állatorvos felé a kutya borzalmas kínok között végül elpusztult – írja az allatportal.hu.

Az esetről az egyik családtag számolt be egy közösségi oldalon. A gazdák a feltételezhető idegenkezűség miatt értesítették a rendőrséget. A kiérkező járőr a bűnügyi osztály segítségét kérte, akik az állat boncolását tanácsolták. A szakértői boncolás eredményeképpen megállapították, hogy a mellkasi üregbe a bordák közt behatoló lövedék okozta a kutya halálát.

A lövedék miatt sérültek a tüdőszövetek, a mellkasi üregbe beáramló nagy mennyiségű vér fokozatosan megfojtotta a kutyát, ettől hosszan szenvedett, mielőtt kimúlt. A lövedéket boncolással nem sikerült megtalálni, amelyre viszont a szakembereknek szüksége lett volna, így az állat testét megröntgenezték.

A vizsgálatok során bebizonyosodott, hogy a beage-t közvetlen közelről és felülről lőtték fejbe. Az ügyben a rendőrség vizsgálódik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.