Brit katona ölhette meg Diana hercegnőt?

A Scotland Yardhoz eljutó új információk szerint Diana hercegnő 1997. augusztus 31-ei balesete hátterében egy a hadsereghez és a titkosszolgálatokhoz köthető merénylet állhat.

A brit rendőrség már vizsgálatot indított egy bejelentés nyomán, mely szerint az egykori hercegné 16 évvel ezelőtti haláláért a hadsereg és a katonai titkosszolgálatok a felelősek.

Homályban - a Diana hercegnő halálát nyomozó brit vizsgálóbizottság a párizsi baleset helyszínén 2007 őszén
The jury from the Coroner's inquest into the deaths of Diana, Princess of Wales and Dodi Al Fayed enter the Pont de l'Alma tunnel in Paris October 8, 2007, where the Mercedes the couple were travelling in crashed. REUTERS/Cathal McNaughton/Pool (FRANCE)

A Daily Mail információ szerint egy brit katona egykori anyósa és apósa előtt beszélt a merényletről. A pár csak most, hogy lányuk elvált a férfitól, mert bejelentést tenni a katonai rendőrségnél, akik továbbították az ügyet a Scotland Yardhoz.

A brit rendőrség egyelőre csupán annyit ismert el, hogy új információk merültek fel az ügyben. A bejelentést kivizsgálják, de új nyomozást nem rendeltek el.

Sajtóértesülések szerint új információk Diana naplójával és az SAS brit különleges egységgel kapcsolatos utalásokat is tartalmaznak.

Az 1997-ben, Párizsban az Alma-rakpart közúti aluljárójában történt balesetben elhunyt az egykori hercegné szeretője, Dodi Al Fayed és az autót vezető Henri Paul is. A hivatalos vizsgálatok annak idején a sofőr alkoholos befolyásoltságát és felelősségét állapították meg, a párt üldöző paparazzók közül senkit nem vontak felelősségre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.