Brigitte Bardot Franciaországban is betiltaná a bikaviadalokat

Az állatvédőként is ismert Bardot már a katalóniai kampányban is részt vett. A színésznő támogatja a bika- és kakasviadalok betiltásáról szóló törvényjavaslatot, melyet egy szocialista és egy konzervatív képviselő nyújtott be a francia parlamentben.

Brigitte Bardot francia színésznő hazájában is a bikaviadalok betiltását sürgeti, miután a hét közepén a katalán parlament hasonló tiltás mellett döntött, elsőként Spanyolország fő, ibériai területének régiói közül.

Brigitte Bardot Ottawában a fókakölykök védelméért állt ki
French actress Brigitte Bardot speaks in front of a poster showing a seal clubbing a human baby during a news conference in Ottawa March 22, 2006. Bardot is in Canada to protest the annual east coast seal hunt, which may start as early as this week with a government set quota of 325,000 seals. REUTERS/Chris Wattie

Az elkötelezett állatvédőként is ismert Bardot már a katalóniai kampányban is kivette a részét, s az északspanyol tartomány történelmi döntése után most Franciaországban próbálja megragadni a kedvezőnek tűnő időpontot.

A francia parlamentben egy szocialista és egy konzervatív képviselő június elején közösen nyújtott be törvényjavaslatot a bika- és kakasviadalok betiltásáról. Bardot e javaslatot támogató írást juttatott el a kormányzó konzervatív UMP frakcióvezetőjének. A csütörtök este közzétett írás parlamenti vitát sürget a kérdésben.

A spanyol stílusú bikaviadalok a XIX. században kezdtek elterjedni Dél-Franciaországban. A viadalok legismertebb helyszínei Nîmes és Arles ókori római arénái, de sok más helyen is tartanak ilyen rendezvényeket az ország Földközi-tengertől Atlanti-óceánig terjedő déli részében.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.