Brad Pittnek képzelte magát

Letartóztattak egy 17 éves amerikai fiatalembert, aki Brad Pitt Harcosok klubja című akciófilmjét majmolva egy New York-i kávézó előtt robbantott a közelmúltban.

A New York-i rendőrség szerdán számolt be Kyle Shaw keddi letartóztatásáról, akit elsősorban szándékos, fegyverrel elkövetett bűncselekménnyel vádolnak. A lakásán bombakészítésre alkalmas anyagokat és a Harcosok klubja egy példányát is megtalálták, de a fiatalember nem vallotta magát bűnösnek.

A nyomozás kiderítette, hogy Shaw az 1999-ben Brad Pitt főszereplésével bemutatott mozifilm hatására maga is klubot szervezett, amelynek tagjai, akárcsak a filmvásznon, ökölharcokat vívtak egymással a város különböző pontjain, például a Central Parkban. A filmben a titkos klub az amerikai fogyasztói társadalom szimbólumai ellen indít támadást, többek között egy Starbucks kávézó ellen.

Shaw május 25-re virradóan a Guggenheim múzeum szomszédságában egy Starbucks kávézó előtt robbantott. A házi készítésű bomba szerencsére nem okozott sérülést.

A nyomozás tovább folytatódik, hogy kiderítsék, voltak-e Shaw-nak tettestársai. A rendőrség szerint nincs összefüggés a kávézónál történt robbantás és az utóbbi négy évben a városban végrehajtott többi robbantás között.

2005 májusában a brit konzulátus, 2007 októberében a mexikói konzulátus, 2008 márciusában pedig a Times Square-i katonai toborzóiroda volt robbantás célpontja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.