Brad Pitt talán mégsem terrorista

Hamarosan dönteni kell, hiszen már négy hónapja nyomoznak a színész World War Z című filmjének magyarországi forgatása ügyében.

A Népszava szerint napokon belül lezárulhat a nyomozás az amerikai filmszínész-rendező magyarországi forgatása ügyében. Ahogy arról beszámoltunk, tavaly októberben a terrorelhárítók (TEK) lefoglalták a film kellékeit, amelyek Hajdú János tábornok elmondása szerint nem megfelelően hatástalanított katonai sorozatlövők, gépfegyverek, géppuskák, kézi lőfegyverek és távcsöves puskák voltak.

Brad Pitt a World War Z című film forgatásán.
Actor Brad Pitt (C) looks around during the filming of zombie movie 'World War Z' in Glasgow, Scotland August 24, 2011. Some scenes in the film starring Pitt are being filmed in Glasgow due to its resemblance to Philadelphia in the U.S., where parts of the story are set. REUTERS/David Moir (BRITAIN - Tags: ENTERTAINMENT)

Gajdos Béla, a film fegyverszakértője cáfolta a terrorelhárítók vádjait, mivel a magyar jog szerint az a lényeg, hogy éles lőszert ne lehessen kilőni a fegyverből. Ha a Londonból behozott átalakított fegyvereket éleslőszerrel használnák, akkor szétrobbanna a csövük. "Ezek a fegyverek egyébként már egy hónapja használatban voltak Londonban" - jegyezte meg.

A Népszava kérdésére a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője közölte, jelenleg is tart a nyomozás a fegyverek ügyében. De már nem sokáig. A lap ugyanis arról is értesült, hogy napokon belül le kell zárni az eljárást, mert a 30 napos nyomozást csak 90 nappal hosszabbították meg, a további hosszabbítást pedig elutasították. A határidő a jövő héten lejár, tehát addig vádemelési javaslatról, vagy az eljárás megszüntetéséről kell döntenie a hatóságnak.

A Népszava úgy tudja, a vádhatóság bíróságra vinné a történetet, a rendőrség a társadalomra való veszélyesség hiánya miatt megszüntetné a nyomozást.

A történtek után a külföldi lapok sorra arról cikkeztek, hogy Brad Pitt meglehetősen dühös volt a budapesti forgatás késlekedése miatt, amit a World War Z felvételeihez beszerzett fegyverek elkobzása okozott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.