Brad Pitt kosarat kapott

Kosarat adott Brad Pittnek Michael Haneke, visszautasítva a felkérést egy film megrendezésére. A rendező úgy véli, nem illenek hozzá az amerikai mainstream filmek, melyek tökéletesnek mutatják világunkat.

Haneke az Ö3 osztrák rádiónak elmondta: a hollywoodi színész produkciós cége néhány hete felkérte őt, hogy legyen a rendezője egy filmnek, amelynek Pitt lett volna a főszereplője.

"(Brad Pitt) szerette volna, hogy én legyek a rendező. De egyáltalán nem érdekelt a téma, és egyébként sem rendezek mások forgatókönyveiből" - mondta Haneke, aki magát inkább szerzőnek, mint rendezőnek tartja. "Semmi kifogásom a személye ellen, de én a szerepekhez keresem ki a színészeket" - tette hozzá.

A 71 éves Michael Haneke korábban főként Európában számított elismert rendezőnek. Legutóbbi filmjével, az Amourral (Szerelem) azonban nem csak az európai filmfesztiválokon tarolt, de a tengerentúlon is hírnévre tett szert.

"Az amerikai mainstream filmek amúgy sem illenek hozzám" - mondta az Ö3-nek. Szerinte az amerikai fősodorbeli filmgyártás "a válaszok mozija": a nézőnek, amikor kijön a moziból, úgy kell éreznie, hogy "a világ tökéletesen rendben van". Az én filmjeimben soha nem ez a helyzet - tette hozzá.

Elmondta azt is, hogy az Amour sikerével járó utazgatások után most már hamarosan el akar kezdeni dolgozni egy forgatókönyvön. Erről egyelőre csak annyit mondott, hogy a témának "az internethez lesz köze".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.