Brad Pitt begurult

Amerikai hírforrások szerint Brad Pitt dühös a budapesti forgatás késlekedése miatt, amit a World War Z felvételeihez beszerzett fegyverek elkobzása okozott.

Egy New Jersey-i online hírportál vasárnap számolt be a budapesti forgatással kapcsolatos hatósági akcióról. A portál ismertette, hogy a filmhez rendelt több mint 80 működőképes fegyvert, köztük több katonai gépfegyvert foglaltak le egy budapesti repülőtéri vámraktárban a magyar terrorelhárítók. Az írás szerint az akcióra azért került sor, mert míg a fegyverek dokumentációjában az szerepelt, hogy nem működőképesek, "valójában tökéletes állapotban voltak".

Brad Pittnek nincs köze a történtekhez. A hibát a filmes cég alkalmazottai követték el, akik nem szerezték be a magyar Terrorelhárítási Központ (TEK) engedélyét a működőképes fegyverekhez - fogalmazott a cikk hírforrásokra hivatkozva.

Brad Pitt a World War Z című film forgatásán.
Actor Brad Pitt (C) looks around during the filming of zombie movie 'World War Z' in Glasgow, Scotland August 24, 2011. Some scenes in the film starring Pitt are being filmed in Glasgow due to its resemblance to Philadelphia in the U.S., where parts of the story are set. REUTERS/David Moir (BRITAIN - Tags: ENTERTAINMENT)

"Ilyen fegyvereket súlyosan törvénytelen szállítani, akkor is, ha forgatási kellékként alkalmaznák azokat, ami remélhetőleg nem fordul elő" - idézte a cikk Hajdu Jánost, a TEK főigazgatóját és helyettesét, Bodnár Zsoltot.

Bár Pittet nem hozták kapcsolatba az üggyel - írta a portál -, a színész-producert minden bizonnyal felbosszantotta, hogy emiatt csúszott a forgatás, amely a US Weekly szerint már túllépte a tervezett költségvetést és kifutott a megszabott menetrendből.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.