Botrányos szex, vádak nélkül

Az elégtelen bizonyítékok miatt nem emel vádat a manhattani ügyész New York állam márciusban, szexbotránya miatt lemondott kormányzója, Eliot Spitzer ellen.

Michael J. García ugyan bizonyítottnak találta, hogy a 48 éves Spitzer (korábban New York állam főügyésze) többször is prostituáltakat "mozgatott" egyik államból a másikba, de arra nem, hogy közpénzeket is felhasznált volna, amikor maga vette igénybe szolgáltatásaikat.

A demokrata politikus két nappal azután kényszerült bocsánatkérésre és lemondásra, hogy a The New York Times beszámolt egy luxusprostituálttal folytatott kapcsolatáról.

A prostituáltakkal ápolt kapcsolat nem először sodort bajba amerikai politikust. A 90-es évek elején például így járt Barney Frank kongresszusi képviselő, aki ma a pénzügyi felügyeleti bizottság elnöke, a 700 milliárdos mentőcsomag egyik értelmi szerzője. A Kongresszus megrovásban részesítette, mert egy férfi prostituált Frank lakásában (de távollétében) nyújtotta szolgáltatását. Nem találták viszont bizonyítottnak, hogy a képviselő tudott volna erről. A sors iróniája, hogy eltávolítását a Capitoliumról az a republikánus szenátor, Larry Craig kezdeményezte, aki nemrég egy repülőtér férfimosdójában keveredett szexbotrányba, és ezért nem is indult mandátuma megvédésére a mostani részleges kongresszusi választásokon.

Spitzer megússza
Spitzer megússza
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.