Nem látszott boldognak az ara az „évezred esküvőjén”

A csecsen elnök az évezred esküvőjének nevezte, akad viszont, aki botránynak tartja azt az esküvőt, amelyet a hét végén rendeztek az Oroszországhoz tartozó Csecsenföld fővárosában, Groznijban. A nozsaj-jurti járás rendőrfőnöke, az egyes hírek szerint 47, mások szerint 57 éves Nazsud Gucsigov vette feleségül 17 éves választottját, Luiza Gojlabijevát.

Az orosz sajtót már jó ideje foglalkoztatja a különös házasság, és nemcsak a tekintélyes korkülönbség miatt, hanem azért is, mert úgy hírlik, hogy Gucsigovnak már van egy felesége. Az esküvőről szóló hivatalos tájékoztatás szerint azonban ezt nem regisztrálták, legalábbis nincs nyoma a férfi személyi igazolványában.

Az üggyel néhány hete a Novaja Gazeta ellenzéki lap foglalkozott először. Beszámolói szerint a belügyi parancsnok rákényszerítette a házasságra az iskolás lányt és családját, állítólag még a falujukból kivezető utakat is lezáratta, hogy ne szökhessen el a még fiatalkorú menyasszony. Ramzan Kadirov csecsen elnök viszont, aki maga is ott volt a hetedhét országra szóló lakodalomban, az Instagramon közzétett bejegyzésében védelmébe vette a frigyet. Szerinte az „a törvény, az iszlám és a nemzeti hagyományok normáinak is megfelel”, a sajtó pedig „tudatosan eltorzította a valóságot, hamis híreket terjesztett és beavatkozott mások magánéletébe”.

A szombati esküvőn Kadirov hivatalvezetője vezette be a menyasszonyt a házasságkötő terembe, ahol egyes jelentések szerint nem volt jelen a lány apja és nagyapja. A LifeNews internetes hírportálon közzétett videón az ifjú ara arcán sem látszik boldogság, inkább zavarban van, sőt néha mintha a rosszulléttel küszködne.

Anyja viszont azt közölte az orosz állami tévé csecsenföldi részlegével, hogy magánlaksértés miatt feljelentették a Novaja Gazeta tudósítóját, akit egyébként nemrég lapja visszahívott a grozniji posztjáról, mert fenyegetésként értékelhető figyelmeztetéseket kapott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.