Botrány lett a meleg olimpikonokra vadászó újságíró cikkéből

Bocsánatot kért az amerikai The Daily Beast hírportál, miután a riói olimpiára kiküldött tudósítójuk meleg sportolókról írt. Az újságíró nem nevezte meg a meleg olimpikonokat, akik így is könnyen azonosíthatóak voltak. 
Nico Hines azért utazott Rióde Janeiróba, hogy a The Daily Beastnek tudósítson az olimpiáról. A londoni heteroszexuális, családos férfi kitalálta, hogy meleg sportolókra fog vadászni az olimpiai faluban. Letöltötte a Grindr meleg társkereső alkalmazást, amelynek segítségével három randit is le tudott volna szervezni - írta az Attitude meleg magazin.

Hines mintegy szenzációként közölte, hogy az egyik randipartnere egy olyan országból származott, ahol büntetik a homoszexualitást. Az újságíró egyetlen olimpikon nevét sem említi a cikkben, de a leírások alapján a sportolókat könnyű azonosítani.

 

 

A cikk megjelenése óriási botrányt kavart. Többen azt írták, hogy Hines homofób, és ki kellene rúgni. Amini Fonua tongai meleg úszó a Twitteren fakadt ki a cikk miatt, amely szerinte sok embert keveredett bajba. A The Daily Beast először eltávolította a vitatható részeket az anyagból, majd végül az egész cikket törölték és bocsánatot kértek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.