Megalázó körülmények között tartották az állatokat

Bezárja és ökoparkká alakítja a Buenos Aires-i városvezetés az állatkertet, amelyben siralmas körülmények között éltek az állatok.

Az állatkert 2500 lakóját különböző argentin rezervátumokban helyezik el, és külföldre is kerül belőlük, hogy sokkal jobb életkörülményeket biztosítsanak nekik - számolt be róla pénteken a BBC.

Buenos Aires polgármestere elmondta, hogy azért döntött a park bezárása mellett, mert az állatokat megalázó körülmények között tartották ott.

Az állatkertet 1875-ben nyitották meg, egészen eddig egy magáncég üzemeltette. Az utóbbi években a park egyre súlyosabb bírálatokat kapott, egyebek mellett azért, mert a jegesmedvék nagyon szenvedtek a különösen meleg nyári időjárás miatt. Az utolsó jegesmedve, Winner három és fél éve pusztult el.

Mindössze ötven állat marad egyelőre gyenge egészségi állapota miatt az önkormányzat kezelésébe került területen, köztük Sandra, az orangután.

Sandra 2010-ben a most bezáró Buenos Aires-i állatkerben
Sandra 2010-ben a most bezáró Buenos Aires-i állatkerben
Marcos Brindicci / Reuters

Sandra ügye nagy visszhangot kapott a világsajtóban, mivel az emberszabású majmot egy bíróság "nem emberi személynek" ismerte el, akit jogtalanul fosztottak meg szabadságától.

A döntés alapján Sandra egy brazil állatparkba kerülhet, hogy húszévnyi fogság után élvezze a szabadságát, mivel a Németországban, fogságban született és két évtizede Argentínába szállított orángutánt megilletik egy "nem emberi személy" alapvető jogai.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.