Börtönbüntetésre ítélték a fia tanárát retiküllel megtámadó nőt

A dühös anya Barcelonában a Turó de Roquetes iskola előtt támadt rá a tanárra.

A nő még 2014. október 7-én rontott rá a tanárra. "Kurafi!" – kiabálta, miközben a a retiküljével csépelte a férfi fejét.

A támadásban megvágta a férfi fülét, ami 10 nap alatt gyógyult be. Ezen kívül a történtek miatt depressziós lett és szorongó, így "nem tudta ellátni a munkáját", ahogy azt a bírósági meghallgatáson előadta. A bíró nem vette figyelembe a férfi panaszait. Határozatában azt írta, hogy "az nem okoz mentális problémákat, ha valakit fejbe vágnak egy női táskával."

A nőt egy év börtönbüntetésre és 500 eurót (150 ezer forintot) meg nem haladó bírság megfizetésére ítélték. Az anyát kötelezték arra is, hogy 314 euró (95 ezer forint) jóvátételt fizessen a tanárnak, ezen felül pedig napi 6 eurót (1800 forintot) egy hónapon keresztül – számolt be a La Vanguardia alapján a Local.

A támadás oka tisztázatlan. A bírósági papírokból az derült ki, hogy a nő kilencéves fia megrúgta a tanárt, amikor az megpróbálta felvinni az igazgatóiba előző nap. Több másik tanárnak kellett közbeavatkoznia, hogy megakadályozzák a fiút a rugdosásban. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.