Börtönbüntetés vár a szabolcsi verekedőkre

Emberölés kísérlete miatt letöltendő börtönbüntetésre ítélt négy verekedőt pénteken első fokon a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság.

Az egymással rokoni kapcsolatban álló vádlottak - Ötvös Gyula, Ötvös János, Ötvös Zoltán és Ötvös Antalné - tavaly szeptemberben szóváltásba keveredtek a lakóhelyükön, Csengeren egy idős emberrel, akit a vád szerint súlyosan bántalmaztak.

A verekedők a helyszínre riasztott helyi rendőrök fellépésére sem hagyták abban az ütlegelést, végül a járőrök csak figyelmeztető lövések leadásával tudták jobb belátásra bírni őket.

A bíróság az elsőrendű vádlottat, Ötvös Gyulát mint visszaesőt 4 év 6 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte, s öt évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Társait szintén bűnösnek találta a bíróság, ezért őket külön-külön 2 év 6 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték és 3-3 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától.

Az ítélet nem jogerős, mivel a vádlottak felmentésért, illetve a büntetés enyhítéséért jelentettek be fellebbezést, míg az ügyész három nap gondolkodási időt kért.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.