Börtönbe megy a repülőn randalírozó focista

A prágai bíróság két és fél év börtönre ítélt hétfőn egy volt orosz futballistát, aki 2006-ban részegen verekedett egy repülőgépen, amelynek ezért kényszerleszállást kellett végrehajtania a cseh fővárosban.

Jevgenyij Rotstein (egykor Dogajev) a vád szerint megpróbált bejutni az Aeroflot orosz légitársaság Moszkvából Genovába tartó gépének pilótafülkéjébe, és azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a repülőt – számol be a Reuters. A bíróság szerint a férfi tabletták és alkohol befolyásoltsága alatt viselkedett agresszívan.

A Dinamo Moszkva egykori játékosa tagadta, hogy át akarta venni az irányítást a gép felett, és azzal védekezett, hogy részeg volt, és az egyik légiutas-kísérővel kialakult konfliktust szerette volna rendezni a pilótákkal. A bíróságot azonban nem hatotta meg a bankár érvelése, és repülőgép-eltérítés miatt két és fél év börtönre ítélték.

Cseh média-beszámolók szerint Dogajevnél nem volt robbanóanyag, de a gépnek kényszerleszállást kellett végrehajtania Prágában. Az orosz férfi fellebbezhet a bírói ítélet ellen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.