Börtönbe kerülhet a férfi, aki levágatta a lábait egy vonattal

Különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettének kísérletével és más bűncselekményekkel vádolja a Fővárosi Főügyészség azt a nyírkátai férfit, aki 2014. július 30-án közel egymilliárd forintos balesetbiztosítási pénz reményében levágatta a lábait egy vonattal.

A ügyészség közleménye szerint a 49 éves vádlott 2013 novembere és 2014 februárja között összesen 14 biztosítótársasággal kötött élet- és balesetbiztosítási szerződést azzal a szándékkal, hogy később majd szándékosan súlyos sérülést okozva magának vagyonra tesz szert.

A férfi 2014 július 30-án végül be is mászott egy éppen induló vonat utolsó vagonja alá a nyírcsászári vasútállomáson úgy, hogy az kocsi mind a két lábán átment. Sérülései olyan súlyosak voltak, hogy a kórházban amputálni kellett a végtagjait.

A balesetet és a kárigényt a vádlott felesége jelentette a 2014. augusztus 1-jén a biztosítótársaságok felé. Az asszony nem tudott róla, hogy a férje szándékosan okozott magában kárt.

A vádhatóság szerint a férfi bűnösségét az támasztja alá, hogy esélye sem lett volna fizetni a biztosítási díjakat, a balesettel ellenben csaknem egymilliárd forintra tett volna szert.

Tettéért (a bűnhalmazat miatt) öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés szabható ki – írja a hvg.hu.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.