Börtön a meleg esküvőn készült videóért

Kilenc férfit tartóztattak le Egyiptomban, amiért feltöltötték az internetre az állításuk szerint az ország első meleg esküvőjén készült videót. 

A videót feltöltő, valamint a rajta szereplő férfiakat azzal az indokkal tartóztatták le, hogy a felvétel megalázó, sajnálatos és Istent felbőszítő képeket tartalmat.

A Níluson, egy hajón ünneplő násznépet bemutató film még áprilisban készült, ám csak augusztusban töltötték fel a YouTube-ra. A rendőrség azonnal munkához látott, hogy mielőbb azonosítsa a videón szereplő embereket, akik ellen erkölcstelenségre való felbujtás és a közerkölcs megsértése a vád. Az ügyész azt mondta, hogy a gyanúsítottakat négy napra előzetes letartóztatásba helyezik a vizsgálat elindításáig – írja a Reuters.

Az azonos neműek házassága nem engedélyezett Egyiptomban. A homoszexualitást hivatalosan ugyan nem büntetik, de mondvacsinált jogcímeken a hatóságok többnyire fellépnek a melegek ellen. Így tettek 2001-ben is, amikor 52 férfit vettek őrizetbe egy szintén hajón rendezett meleg bulin. Az eset külföldön is nagy port vert fel. Emberi jogi szervezetek mellett több nyugati kormány is hangot adott a nemtetszésének, kritikával illetve a melegek elleni hatósági fellépést.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.