Börtön vár a brit férfire, amiért lópéniszhez hasonlított egy ételkülönlegességet

A kirgiz aranybányában dolgozó brit Michael Mcfeat Facebookon jegyezte meg, hogy kirgiz kollégái "sorban állnak a különleges csemegéért, a lópéniszért" az ünnepek alatt, utalva a hagyományos lókolbászra, a csucsukra. Munkatársai kiakadtak és sztrájkolni kezdtek.

Akár öt év börtön is várhat a torontói székhelyű Centerra Gold vállalat munkatársára, aki a csucsukért rajongó kollégáin élcelődött. Igencsak a szívükre vették ugyanis a dolgot és beszüntették a munkát abban a kirgiz aranybányában, ahová munkája Mcfeatet is szólította.

Később ugyan a brit állampolgárságú férfi törölte a Facebook-bejegyzést és elnézést kért."Szeretném megragadni a lehetőséget, hogy bocsánatot kérjek a megjegyzésért, amit a kirgiz emberekről és a lovak péniszével kapcsolatban tettem. Nem akartam megbántani senkit" - írta. Ez azonban már nem változtat azon, hogy közösség elleni uszításért  bíróság elé kell állnia Kirgizisztánban - írja a Guardian.

A kirgiz kormány ráadásul vitában áll a Centerra Gold vállalattal, amely egy leányvállalatán keresztül működteti a tulajdonában lévő Kumtor aranybányát, és ez sem kedvez a szabadszájú Mcfeatnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.