Börtön fenyegeti a zavart férfit

Meglökte a mentőautó vezetőjét a zavart férfi - aki gyógyszereket vett be öngyilkossági szándékkal -, több éves  börtönnel fenyegetik.
Vádat emelt a Győri Járási és Nyomozó Ügyészség egy 25 éves férfi ellen, aki – rendőri jelenlét mellett – megtámadta a hozzá kiérkező mentőautó vezetőjét.

A férfi szerelmi csalódás miatt a forgalommal szemben leállította az autóját Győr egyik utcájában, majd az egyik  ház lakóinak kiabálni kezdett. A házban lévők értesítették a rendőrséget, a helyszínen intézkedő rendőrök pedig mentőt hívtak a zavartan viselkedő férfihoz.

Mikor a helyszínre kiérkező mentősök a vádlottat - aki ön gyilkossági szándékkal gyógyszereket szedett be -, az esetkocsiba akarták beszállítani, az őt megérintő mentőautó vezetőt két kézzel meglökte. Ő a lökéstől hanyatt esett, e közen a vádirat szerint "a sértett megkapaszkodott a vádlottban, így őt is, valamint az egyik rendőrt is magukkal rántották."

A földön fekvő, továbbra is ellenállást tanúsító férfit a mentőegység és a rendőrök  együttes erővel  megfékezték. A mentősnek az eset következtében 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

Az ügyészség a vádlottal szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat. A büntetési tétel 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztés.
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.