Borral itatja marháit egy francia gazda

Jean-Charles Tastavy állatai naponta két palack kiváló minőségű bort isznak, hogy jobb legyen a húsuk. A különleges módszert a Michelin-csillagos séf, Laurent Pourcel is elismeri, szerinte hamarosan a legjobb párizsi éttermek kínálatában szerepel majd az új steak.

A legjobb párizsi éttermek akarják maguknak Jean-Charles Tastavy különleges marháinak húsát. A dél-franciaországi Hérault tartományban élő férfi három marháját ugyanis borral itatja - írja a Borkultusz.com.

A marhák tulajdonosa az árpából, szénából és gyümölcsből összeállított takarmányt locsolja meg a szeszes itallal, méghozzá minőségi borral. Montpellier környékéről, Saint-Genies des Mourgues falu szőlőiből származó bort kapnak a marhák, akik állítólag nagyon boldogok az isteni nedűtől.

Jean-Charles Tastavy elmondása szerint a bor mennyiségének meghatározásánál az orvosok által egészségügyi szempontból javasolt optimális emberi adagot vette alapul. Mivel az állatok testtömege nagyobb, és az embereknek napi 2-3 decilitert javasolnak, ebből kiindulva a marhák egy-másfél liter bort fogyasztanak naponta.

„Nagyon különleges a húsuk állaga: gyönyörű, márványos, lágy, mely sütés közben karamellizálódik. A legjobb párizsi éttermek étlapjára kerül majd fel” – mondta Laurent Pourcel, a Michelin-csillagos séf.

Ő nagy esélyt lát arra, hogy ez a különleges hús hasonló karriert fut majd be, mint a japán Kobe marha, amelyet állítólag klasszikus zene hallgatása közben sörrel itatják és masszírozzák, hogy az nyugodt maradjon, ennek hatására pedig húsa különösen márványos és finom.

Laurent Pourcel véleménye szerint a borral itatott marha húsa még ennél is ízletesebb, és hamar a világ legdrágább húsává válhat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.