Borongós, szürke napunk lesz

Csütörtökön markáns ciklon közelíti meg térségünket. Északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, nyugaton és északon már havazás is kialakulhat.

Nagyságrendileg a Balaton-Miskolc vonaltól délre hullhat vegyes csapadék. Többfelé élénk, kezdetben erős lökések kísérhetik a délies szelet; 0, +5 fok várható - írja előrejelzésében az Időkép.hu.

Pénteken ez a ciklon országszerte borongós, szeles, csapadékos időt okoz. A Dunántúl nyugati, északnyugati felén és az északi határ közelében havazás, havas eső; máshol kezdetben eső várható, majd szombat hajnalra egyre többfelé havas eső, havazás válthatja fel az esőt. Sok helyen intenzív, nagy mennyiségű csapadékra készülhetünk. Többfelé erős, viharos lesz a szél, akár 10 fokos hőmérsékleti kontraszt is kialakulhat az északnyugati és délkeleti tájak között.

Szombaton lassan elvonul a csapadék, mindenütt csökken a felhőzet, majd vasárnap újabb mediterrán ciklon hozhat borongós, csapadékos időt. Délkeleten enyhébb idő lesz, míg északnyugaton akár napközben is fagyhat. A szél továbbra is gyakran lesz erős.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.