Bombariadó Győrben - délutánig állt a tömegközlekedés

Két bombariadó is történt ma Győrben, emiatt délután háromig nem jártak a buszok a városban. Becslések szerint húszezer ember életét keserítette meg e kényszerű leállás.

Ma negyed 11-kor, egy nyilvános telefonfülkéből kapott hívást a városi tűzoltóparancsnokság, hogy bomba van helyi buszokon. A tömegközlekedés leállt, a rendőrség átvizsgálja a garázsban álló buszokat, a városban közlekedőket pedig visszarendelték.

Újabb bombariadó

Eredetileg azt tervezték, hogy délután két óra körül indulhatnak ismét a városba a garázsokba visszarendelt buszok, de az újabb fenyegetés miatt ezt fel kellett adniuk - mondta a Kisalföld Volán vezérigazgatója. Így azt sem tudják egyelőre megmondani, mikor állhat helyre a 130 ezer lakosú megyeszékhely buszokra épülő tömegközlekedése.

Elindult a buszközlekedés Győrben

Délután háromkor jelentették be, hogy újraindult a buszközlekedés a városban. A Kisalföld Volán tájékoztatása szerint négy órára állhat vissza teljesen a rend.

Becslések szerint mintegy húszezer embernek okozott nehézséget a leállás, amely nem példa nélküli; 2009-ben gyors egymásutánban kétszer kaptak hasonló fenyegetést.

A társaság valamennyi autóbuszát forgalomba állítja, amely tartalék járműveit az ipari parkba és az Audi-gyárhoz vezényli, hogy a munkába, illetve onnan haza igyekvőket minél előbb el tudják szállítani - olvasható a Kisalföld Volán honlapján.

Nem találtak bombát

A tűzszerészek a Kisalföld Volán egyetlen járművén sem találtak robbanóeszközt; a rendőrség közveszéllyel fenyegetés miatt indított eljárást, ismeretlen tettes ellen - közölte Kocsis Tünde alezredes, a megyei főkapitányság szóvivője.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.