Bombariadó és ájulás: folytatódott az olaszliszkai per

Rosszul lett és elájult az egyik tanú az olaszliszkai emberölés ügyében tartott hétfői tárgyaláson, Miskolcon, miközben a Borsod megyei bíróság meghallgatta és más tanúkkal szembesítette; a férfihez mentőt hívtak, még a bíróság épületében ellátták őt, a tanú ezután saját lábán távozott.

A különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével - részben társtettesként, részben felbujtóként - nyolc embert vádolnak. Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen 2006. október 15-én. A bűncselekmény előzménye az volt, hogy a férfi autójával elsodort egy út mellett haladó kislányt, aki a vízelvezető árokba esett, de sérülést nem szenvedett.

A hétfői tárgyalás első részében a megyei bíróság elutasította azt a szabadlábra helyezési kérelmet, amelyet a másodrendű és az ötödrendű vádlottnak - a kislány apjának és anyjának - az ügyvédje nyújtott be. A Czibrik Attila vezette bírói tanács szerint ugyanis továbbra is fennáll a vádlottak esetében a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint a tanúk befolyásolásának lehetősége. A két vádlott szabadlábra helyezését óvadék ellenében kérelmezték, személyenként 150 ezer forintos díjjal. Czibrik Attila beszámolt arról, hogy a legutóbbi tárgyaláson lejátszott, titkosan rögzített hangfelvételeken - amelyek egy beszélgetést rögzítenek az elsőrendű és a harmadrendű vádlott között - "félre nem érthető módon" említenek egy Dávid nevű személyt, aki a hangfelvétel alapján szintén tettlegesen részt vett Szögi Lajos bántalmazásában. Az elsőrendű és a harmadrendű vádlott tagadta mindezt.

A tárgyaláson több tanút is meghallgattak és szembesítettek. Az egyik férfi - amikor a bíró azt kérdezte tőle, fél-e valakitől, illetve megfenyegették-e - rosszul lett és elájult. Mentőt hívtak hozzá, de helyben ellátták, nem szállították kórházba. Czibrik Attila ezután szünetet rendelt el, majd nem sokkal a bíróság épületét egy bombafenyegetés miatt kiürítették, így a délután egy órára meghirdetett délutáni tárgyalási kezdési időpont csúszott. Az épületet átvizsgálták, de nem találtak bombát.

A bíróság a délutáni tárgyalási szakaszban meghallgatta az igazságügyi elmeorvosi szakértőket, akik szerint a vádlottak nem voltak alkoholos állapotban a bűncselekmény idején és nem is alkoholbetegek, nem lehet tettüket "rövidzárlatként" értékelni, valamint a kóros indulat sem jellemző személyiségükre.

Az olaszliszkai emberölés ügyében indult büntetőper február 11-én folytatódik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.