Bombariadó után: elindultak a szombathelyi járatok

Bombariadó miatt egy ideig nem indulhattak sem a menetrend szerint közlekedő vonatok, sem pedig az autóbuszok hétfőn reggel Szombathelyről. Átkutatták a pályaudvarokat, bombát nem találtak a tűzszerészek. Megindulhatott a közlekedés a szombathelyi állomásokon.

Ismét menetrend szerint indulnak a vonatok Szombathelyről, ahol hétfőn kora reggel bombariadó miatt ki kellett üríteni a vasútállomást - közölte a MÁV területi kommunikációs vezetője.

T. Leiner Ildikó tájékoztatása szerint hétfőn 4 óra 50 perckor zárták le a pályaudvart, ahol a bombakutatás miatt több óráig teljesen, később pedig részlegesen szünetelt a vonatközlekedés.

A reggel 6 óra utáni budapesti InterCity csak 7 óra 42 perckor tudott elindulni, miután két vágányt szabaddá tettek. Az első gyorsvonat 8 óra 25 perckor indulhatott el Celldömölk irányába, az érkező vonatok pedig Vép, Ják, Balogunyom, Acsád és Püspökmolnári állomásig közlekedtek.

"Sajnos még vonatpótló autóbuszokat sem tudtunk indítani, mert a szombathelyi autóbusz-állomáson is bombariadó volt" - mondta T. Leiner Ildikó.

Hozzátette: a menetrend szerinti közlekedés délelőtt tíz órára állt helyre, csak a Budapest irányából, a Déli pályaudvarról érkező vonatnál kell műszaki okokból 30-35 perces késésre számítani.

Szombathelyen hétfő reggel az ismeretlen telefonáló egy utcai telefonfülkéből hívta fel a rendőrséget azzal, hogy bomba fog robbanni a szombathelyi pályaudvaron és az Ady téri autóbusz-állomáson - közölte korábban a rendőrség.

A megadott helyszíneket és azok környékét lezárták, a forgalmat elterelték. Az autóbusz-állomáson a bombakutatás már reggel 8 órára befejeződött, a tűzszerészek végül egyik helyen sem találtak robbanószerkezetet.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.