Támadás a Sony ellen

Miután a "Lizard Squad" hackercsapat túlterheléses támadást intézett a Sony PlayStation platformhoz tartozó PSN, valamint a szórakoztató médiatartalmakat kínáló Sony Entertainment Network rendszerei ellen, bombával fenyegették azt a gépet, melyen a Sony egyik vezetője, John Smedley utazott.

Vasárnap délelőtt az American Airlines egyik gépének kényszerleszállást kellett végrehajtania a Phoenix nemzetközi repülőterén, mert számítógépes hackerek bombával fenyegetőztek a Twitter közösségi oldalán - írja a BBC.

A szóban forgó repülőn történetesen John Smedley, a Sony Online Entertainment elnöke utazott, aki Twitteren közölte, hogy valóban a Dallasból San Diegóba tartó járaton ült, és a gép a fenyegetés miatt megváltoztatta az útirányát, ám ennél többet nem árult el. Az FBI vizsgálatot indított, de hamar kiderült, kik állnak a dolog mögött.

A "Lizard Squad" nevű csoport  vállalta a felelősséget, és azt is elismerték, hogy ők felelnek a túlterheléses támadásért is. Mint mondják, a vállalat kapzsisága miatt vették célba a Sony-t, mely vasárnap több órára leállította a PlayStation platformhoz tartozó PSN, valamint a szórakoztató médiatartalmakat kínáló Sony Entertainment Network rendszereit. A két szolgáltatást még hétfőn délelőtt újraindították. A japán vállalat közleménye szerint személyes adat nem került a támadók kezébe.

Mint az International Business Times írja, a Lizard Squad Twitter oldalán az ISIS dzsihádista szervezet támogatásáról írt. "Kész vagyok meghalni a kalifátusért, a börtön számomra semmi" - írták a napokban.

Mint az Epoch Times írja, a Sony elleni támadást a FamedGod nevű Twitter felhasználó is magára vállalta.

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.