Világháborús bomba Eger belvárosában

A világháborús bomba elszállításáig a fél belvárost lezárták.

Szerdán kora délelőtt, tereprendezés közben bukkantak a valószínűleg világháborús bombára Eger belvárosában, a Fazola Henrik utcában.- írja a heol.hu

Kora délután kiérkeztek a tűzszerészek az egri helyszínre, majd alapos vizsgálat után megállapították, hogy egy speciális, elektromágneses gyújtószerkezetű, feltehetően második világháborús bombát találtak. Budapestről érkezik egy direkt ilyen célra kialakított jármű, amivel elszállítják a robbanó szerkzetet.

A területet ötszáz méteres sugarú körben kiürítették, ez két lakótömböt, és három utcát érintett. A környéken lévő óvodából 50 főt evakuáltak, ők és a kitelepített lakók a Lenkey János Általános Iskolában várják meg a bomba elszállítását, számukra vizet és tisztálkodási lehetőséget is biztosítanak.

A nap folyamán a Dobó teret és a vár területét is lezárták a  bomba elszállítása miatt, a polgármesteri hivatalt és a megyeházát is mindenkinek el kellett hagynia - tudatta a városháza a heol.hu-val.

A rendőrség lezárta a Fazola Henrik utcai telket
Eger bomba_foto Szántó György

A rendőrök minden érintett közintézményből, vásárlóhelyről és magánlakásból ideiglenesen elküldik az ott tartózkodókat, akik az Andrássy György Közgazdasági Szakközépiskolába, vagy a Bartakovics Béla Közösségi Házba mehetnek. E két helyszínen ásványvizet is osztanak.

Azt, hogy a lakók mikor térhetnek vissza otthonukba, egyelőre nem tudni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.