Bomba döntötte romba Dél-Buda közlekedését

Ezerkilós amerikai robbanószerkezetet találtak a XI. kerületi Infoparkban. A lelet több órára megbénította a kerület közlekedését.

A bomba egy építkezésen került a felszínre, a rakpartot és a Lágymányosi hidat is lezárták miatta. A szerkezet két kilométeres körzetében minden épületet ki kellett üríteni, többek közt a Művészetek Palotáját, egyetemi épületeket és az Origo szerkesztőségét is – tájékoztatott az internetes portál.

A tűzszerészek kiemelték a II. világháborús amerikai bomba gyújtószerkezetét, majd a helyszínen felrobbantották, számolt be a műveletről Hajdú Gábor mérnök-ezredes, a tűzszerész zászlóalj parancsnoka. A robbanótestet egy központi telepen semmisítik majd meg. A bombával eredetileg valószínűleg a déli összekötő vasúti hidat akarták felrobbantani.

A műveletet általános közlekedési káosz kísérte, mivel a rakparton és a Lágymányosi hídon kívül lezárták a déli vasúti összekötő hidat, a Szerémi utat, a Bogdánfy utcát és az Október huszonharmadika utcát, valamint több kisebb utcát is. A hajóforgalom is szünetelt.

A rendőrség közleménye szerint fél háromkor indult újra a forgalom a Lágymányos hídon. Ismét jártak a vonatok és a HÉV is. A környező utcákra vonatkozó korlátozást délután négykor oldják fel.

A közlekedést nehezítette, hogy az Erzsébet hídon két autó karambolozott, de a rendőrség szerint késő délutánra itt is helyre fog állni a forgalom.

Szerdán már volt egy hasonló bombariadó az Infopark „E” épületének építkezésén. Akkor egy feleekkora világháborús bombát találtak. Ezt is hasonló módon hatástalanították, ahogy a pénteki szerkezetet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.