Bollywood örülhet, felmentették legnagyobb sztárját

Mégsem kell öt évre börtönbe vonulnia a bollywoodi szupersztár Szalmán Hánnak, aki állítólag autójával áthajtott több, járdán alvó emberen Mumbaiban még 2002-ben. A legfelsőbb bíróság az után szüntette meg az idén májusban hozott ítéletet, hogy nem talált egyértelmű bizonyítékot a 49 éves színész bűnösségére. Hánt cserbenhagyásos gázolással gyanúsították meg, de 13 évvel az eset után már nem lehet bizonyítani, hogy ő vezette-e az autót.

Hán autója 2002. szeptember 28-án, a hajnali órákban hajtott fel egy pékség előtt a járdára , ahol öt ember aludt. Az egyik áldozat olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét vesztette.

A 13 évvel ezelőtt történt ügyben idén tavasszal hozott ítéletet egy alacsonyabb szintű mumbai bíróság. Hánt ötéves börtönbüntetésre ítélték, de a színész fellebbezett, így az ügy a legfelsőbb bíróságra jutott, mely szerdán megsemmisítette az ítéletet – adta hírül a CNN.

Az ügyészek szerint a színész, miután ittas állapotban elvesztette uralmát sportautója fölött és áthajtott az embereken, elhagyta a helyszínt és visszatért abba a bárba, ahol korábban italozott. Hán azonban azt állítja, hogy nem is ő vezette a gépkocsit. A felmentés indoklása szerint már nem lehet bizonyítani, hogy a színész igazat mond-e, ugyanis az ügy egyetlen koronatanúja, Ravindra Patil, aki testőrként dolgozott Hán mellett, 2007-ben elhunyt. A testőr volt az egyetlen, aki a színész ellen tudott vallani, de őt utólag a bíróság megbízhatatlan tanúnak ítélte, így az általa elmondottakat nem vették figyelembe az ítélkezés során. Az ügyészeknek arról sem sikerül meggyőznie a legfelsőbb bíróságot, hogy Szalmán Hán alkoholt fogyasztott azon az estén.

A R Joshi bíró elmondta, hogy az esetben szemtanúként felmerült még az énekes Kamál Hán neve is, aki jó barátja a színésznek, ám őt a korábbi ítélet meghozatala során meg sem hallgatták – írja a The Indian Express.

A felmentésről szóló hírt csütörtökön közölte az indiai sajtó. Annak, hogy Hán nem megy börtönbe, az indiai filmipar a legnagyobb nyertese, a színész kiesése ugyanis becslések szerint 31 millió dolláros kárt okozott volna Bollywoodnak.

A 49 éves Szalmán Hán akkora sztár Indiában, mintha ő lenne egy személyben Brad Pitt, George Clooney és Tom Cruise. A macsó szívtipró 80 filmben szerepelt eddig, Twitter-követőinek száma eléri a 15 milliót. Az amerikai People magazin szerint Hán a 7. legszebb férfi a világon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.