Bocsánatot kért a rendőrség az elbaltázott kommandós akció miatt

Elnézést kért a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK) azoktól a lakóktól, akikre tévedésből törték rá az ajtót egy szerda hajnali kommandós akció során.

Soczó László, megyei főkapitány a tolnai cigány vezetők előtt ismertette az akciót, hozzátette: a főkapitányság még pénteken megtéríti az épületben esett kárt.

A TMRFK és a Terrorelhárító Központ rendőrei szerdán a "Csikágóként" ismert városrészben vettek őrizetbe hét férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy nőket közvetítettek és prostitúcióra kényszerítettek Németországban. A kommandósok a Kövendi Sándor utcai akció keretében az egyik gyanúsított szomszédjára is rátörték az ajtót; két vétlen lakót kihurcoltak a házból, letérdeltették őket és fegyvert fogtak rájuk.

Soczó László ezzel kapcsolatban leszögezte: nem rossz helyre mentek be a rendőrök, de a házban a korábban egy légterű lakást fallal választották ketté, amiről nekik nem volt tudomásuk. "A szervezett bűnözői csoport a cigányoknak is sok szenvedést és kárt okozott, hiszen roma lányokat is erőszakkal kényszerített prostitúcióra" - jegyezte meg a főkapitány.

Sárközi János József, a Tolna Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke, aki a főkapitányság és a kisebbségi önkormányzat együttműködésének keretében tartózkodott az akció helyszínén, kijelentette: nem tapasztalt cigányellenességet, "a rendőrség szakszerűen, precízen tette a dolgát".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.