Biztosítási csalás is felkerülhet Lagzi Lajcsi bűnlajstromára

Szerda reggel a Bors és a Blikk is a mulatós zenész viselt dolgaival kezdte a napot. Az egyik lap annak járt utána, hogyan próbált behajtani több milliót egy korábbi kollégáján, a másik pedig arról írt, hogy kísérelt meg egy biztosítótól kártérítés címén nagyobb összeget szerezni.

Galambos Lajos egy, a boldogasszonypusztai birtokán leégett magtár után szerette volna felvenni a biztosítási összeget. A biztosítótársaság illetékesei azonban úgy vélik, hogy a négy évvel ezelőtti eset szándékos gyújtogatás volt, ezért feljelentést tettek az ügyben - számolt be a Blikk.

"Jelenleg még ismeretlen tettes ellen folyik nyomozás" - tájékoztatta a lapot a BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya, megerősítve a feljelentésről szóló  értesüléseiket. A biztosítási csalást 2–8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetik.

Válaszként Galambos Lajos és ügyvédje, dr. Fröhlich Krisztián a biztosítótársaságot jelentette fel, amiért az nem fizette meg a lap értesülései szerint százmillióra rúgó kártérítési összeget.

"Mivel a biztosító nem fizette ki a kárigényt, szó sincs csalásról. Galambos pedig polgári pert indított a cég ellen" – nyilatkozta a Fröhlich.

Közben a Bors Márióval, a harmonikással kötött szerződés kapcsán követelt 18 milliós összegnek járt utána. Népszerűségének fellendítése miatt a harmonikás ötéves szerződést kötött Galambossal, hogy felléphessen a Dáridó című műsorban. A Bors szerint a zenészvilágban köztudott volt, milyen előnytelen feltételekkel. Lagzi Lajcsi azonban az öt év lejárta után is követelte Máriótól a fellépések utáni pénzeket.

"Sokan azt hiszik, hogy Lajcsi fedezte fel Máriót, de ez nem így van" – mesélte egy, a lapnak névtelenül nyilatkozó bennfentes. "A kiadója által került Galamboshoz és a Dáridóba. Komoly szerződést kellett aláírnia, de tudta, mit vállal, senki sem kényszerítette arra, hogy írja alá. A fellépéseinek és a bevételeinek a 40 százalékát kellett leadnia Lajcsinak, ami elképesztően sok! Öt évig álltak szerződéses viszonyban, a jogi viták pedig azért alakultak ki, mert Lajcsi nem tekintette a szerződést lejártnak. Beperelte Máriót, mert be akarta hajtani azt a pénzt, amivel állítása szerint tartozott neki a szerződés lejárta után."

A vitás összeg 18 millió forint volt, aminek behajtásáért Lajcsi pert is indított, az első tárgyalás után azonban elállt a keresettől.

A Bors megkereste az érintettet is. "Ami volt, az elmúlt, már a múlt. Nem foglalkozom a múlttal, és nem is szeretnék erről beszélni" – mondta Márió, aki a lap informátora szerint azóta kibékült Galambossal.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.