„Biztosan pénzt ad, vagy levágom a fejét"

Alaposan feltüzelte magát a trafikrabláshoz egy pécsi férfi, miután tetemes mennyiségű alkoholt fogyasztott egy este. Gyilkolni is kész lett volna. Rokonai akadályozták meg a bajt.

Rablás előkészületének vétsége miatt emelt vádat a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség egy pécsi férfi ellen, akit édesanyja és barátja tartott vissza attól, hogy kiraboljon egy dohányboltot tavaly szeptemberben.

A férfi munkahelyén, egy pécsi sörözőben italozott aznap éjjel, majd hazament, ahol folytatta az alkoholizálást. A lakásban élt a vádlott édesanyja, húga és két barátja is, akik mind otthon voltak, amikor a férfi ebbéli keserűségében, hogy nem kapott fizetést, trafikrablásra szánta el magát.

Előbb elővett egy 24 centi pengehosszúságú kést, majd símaszkot, sapkát húzott és leragasztotta ruháján a márkajelzéseket.

A férfi a készülődés közben többször kijelentette, hogy „pénzt szerzek, kicsinálok valakit. Ha meglát így a pultos, biztosan pénzt ad, vagy levágom a fejét".

Mindeközben nőrokonai próbálták visszatartani a mindenre elszánt részeget, de nem jártak sikerrel: ruhájába rejtett késével az ittas férfi elindult a pécsi éjszakába, egy közeli dohánybolt irányába. Persze nem engedték egyedül elmenni, követte az édesanyja és egyik barátja is, próbálva a lelkére beszélni, de mivel ez nem sikerült, a nő értesítette a rendőrséget.

A zsaruk még nem érkeztek meg, mire a férfi a dohánybolthoz ért, ezért az anyja besietett még előtte és szólt az eladónak. A barát eközben próbálta testi erővel megfékezni a férfit, amiből dulakodás lett. Mire a rendőrök megérkeztek, a rablásra készülő ittas ember már ellenszegülés nélkül hajlandó volt megadni magát – írja a bama.hu.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.