Biztonsági okokból egész nap zárva volt a washingtoni metró

Amerika második legforgalmasabb, napi 700 ezer utast szállító földalatti hálózata csütörtökön indul újra, miután gyanús elektromos tüzek sorozata után szerdán egész napra leállították.

A munkások egy napig vizsgálták a kábeleket a washingtoni metróhálózatban, hogy megtudják, mi okozta a tüzeket - számolt be a BBC. A forgalom jelenősen megnövekedett a város útjain, azonban a rendőrség csak kisebb balesetekről tudósított.

A szövetségi kormányzat arra buzdította az alkalmazásában állókat, hogy dolgozzanak otthonról, a helyi iskolákban azonban nem rendeltek el tanítási szünetet.

A hét elején egy tűz már jelentős késéseket okozott. Tavaly egy hasonló esetben egy az alagútban ragadó szerelvény megtelt füsttel és egy utas életét vesztette.

A városvezetés attól tartott, hogy az üzemszünet hatalmas káoszt okoz a fővárosban, azonban a közlekedési rémálom elmaradt. A közösségi kerékpárkölcsönző 24 órás ingyenes tagságot kínált, a buszokon és a villamosokon is többen utaztak.

A 40 éve működő földalattihálózatot korábban is állították már le rövidebb-hosszabb időszakokra, például hurrikánok, vagy nagyobb viharok miatt, azonban biztonsági okokból még soha.

A helyi és szövetségi közlekedési szakemberek egyetértettek abban, hogy a metrónak jelentősebb anyagi támogatásra van szüksége, hogy kijavíthassa a feltárt hibákat. Paul Wiedefeld, a metró vezérigazgatója arról számolt be, hogy 26 hibát észleltek és elkezdték azok kijavítását.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.