Bírságot kapnak a teszetosza sofőrök

Nagy-Britanniában a rendőröknek lehetőségük van arra, hogy megbüntessék az „antiszociális” sofőröket. Száz fontjába fájhat annak, aki feltartja a forgalmat, hangosan túráztatja az autóját vagy direkt pocsolyákba hajt bele, lefröcskölve ezzel a járókelőket.

Egy év alatt közel tízezer helyszíni bírságot osztottak ki brit rendőrök olyan autósoknak, akik nem tartották be a közlekedés íratlan, udvariassági szabályait - írja a Daily Mail.

A 2013 augusztusa óta hatályos törvény értelmében száz font bírságot kaphatnak azok az angol sofőrök, akik például indokolatlan módon feltartják a sort. Így járt az a norfolki traktorvezető is, aki nyugodtan döcögött az úton, és nem hagyta a mögötte feltorlódott kocsisornak, hogy megelőzzék.

Hasonló büntetésre számíthat az az autós, aki nem vezet elég körültekintően, és pocsolyába hajtva összevizezi a járókelőket, csikorgó kerekekkel, kézifékkel fordul meg, esetleg leszorít más járműveket az útról.

Vannak, akik kifejezetten szívesen alkalmazzák a százfontos „udvariatlansági” büntetést, a legtöbb bírságot, szám szerint 1397 darabot a londoni rendőrség osztott ki, az essexi rendőrök azonban egyetlenegy modortalan sofőrt sem büntettek meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.