Bírság a tilosban parkoló kerékpároknak

Felháborodást váltott ki a kétkeréken közlekedő milánóiak között a tilos parkolásért megbírságolt bicikli esete.

Harminckilenc eurónyi (tizenkétezer forint) összeggel bírságolta meg a közlekedési rendőr azt a kerékpárt, amelyet gazdája egy járdasarkon álló közlekedési lámpához láncolt. A történteket a közeli utcai piac árusai ismertették a milánói sajtónak: szemtanúk szerint a rendőr egy ideig várt a tulajdonosra, majd a jegyzőkönyvet és a postai befizetési csekket a kerékpár csomagtartójának rácsa alatt hagyta.

A bírság szerint a jármű vezetője az olasz Kresz 158. cikkét sértette meg, vagyis akadályozta a járdán való közlekedést.

"Sokan jönnek a piacra kerékpárral és ott hagyják, ahol tudják, ez az első alkalom, hogy megbüntetik a járdán parkolót" - nyilatkozták a környékbeliek. Hozzátették, nem is értik, miért pazarolta erre idejét a rendőr, a tulajdonos azonosítása nélkül a bírság hiábavaló volt. Egyedül a büntetés helyszínen való kifizetésének lett volna értelme. "Ahelyett, hogy dicséretben részesülnénk, hogy nem autóba ülünk" - kommentálták az esetet a milánói kerékpárosok honlapjai.

A Milánó közeli Cernusco sul Naviglio önkormányzata még szigorúbban bünteti a tilosban parkoló bicikliket. A járművekre kerékbilincset tesznek vagy elszállítják őket és kiváltásuk nyolcvan euróba kerül.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.