Bíróság előtt a tokaji pénzszállító kirablói

Megkezdődött a tokaji pénzszállító rablás ügyének tárgyalása a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróságon Miskolcon. A nyolc vádlott közül három férfit előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével és lőfegyverrel való visszaéléssel, további öt személyt - többségében az első és másodrendű vádlottak szüleit - haszonszerzés végett, emberöléssel kapcsolatosan elkövetett bűnpártolással vádolja az ügyészség. Négyen előzetes letartóztatásban vannak.

Mint arról korábban lapunkban hírt adtunk, 2007. március 26-án az elkövetők a jármű egyik biztonsági őrét brutális kegyetlenséggel megölték, majd 166 millió forintos zsákmánnyal távoztak a helyszínről. Másnap felmerült a gyanú, hogy a pénzszállító autó vezetőjének köze lehet a bűncselekményhez: egyik társát napokon belül, a két további elkövetőt pedig - akik egy Kiskunhalas melletti tanyán bujkáltak - tavaly augusztus végén tartóztatta le a rendőrség. A vádirat szerint a kocsikísérőt fegyverrel arra kényszerítették, hogy kiszálljon az autóból, majd egy zsineggel fojtogatni kezdték és késsel többször nyakon szúrták.

A tegnapi tárgyaláson az elsőrendű vádlott, H. Róbert - akinek, miközben az ügyész és a védelem feltette kérdéseit, összecsuklott, az őr segített neki abban, hogy talpra álljon - elmondta: a biztonsági őr meggyilkolásának körülményeiről nem tud semmit. Az ő feladata ugyanis az volt, hogy a pénzszállítóból átpakolja a pénzt saját járművük csomagtartójába. Állítása szerint úgy tudta, hogy mindkét kocsikísérőt beavatták a tervbe. A gyilkosságról - vallotta - csak másnap értesült a sajtóból. Mint elmondta, amikor elhajtottak a bűntett helyszínéről a sötétben annyit látott, hogy az áldozat, G. László a pénzszállító autónak támaszkodva megpróbált felállni. H. Róbert arról is beszámolt, hogy az elvitt pénz nagy részének sorsáról nem tud semmit, nála és a vele együtt bujkáló S. Krisztiánnál négymillió 825 ezer forint maradt, amelyből csaknem hárommillió forintot feléltek.

Az ügy tárgyalása csütörtökön folytatódik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.