Birkózott az óvónő, belehalt a kisgyermek

Vasárnap vádat emeltek New Yorkban egy bronxi óvónő ellen, akit azzal vádolnak, hogy megölt egy a gondjaira bízott 20 hónapos kisfiút. A nő beismerte felelősségét, de állítja, csak „birkóztak".

A New York Bronx negyedében történt tragédia után az óvónőt, Athena Skeetert kiskorú veszélyeztetése és gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával helyezte előzetes letartóztatásba a Bronxi Büntető Bíróság.

A 40 éves óvónő beismerte, hogy bántalmazta a kisgyereket, de állítja, csak baleset, történt, nem akarta megölni, csak „birkóztak". Elmondása szerint a 20 hónapos Cardell Williamsont a padlóra hajította, rálépett, majd leforrázta.

„A gyermekemről kellett volna gondoskodnia, de az egyetlen dolog, amiről gondoskodott, az a fiam halála. Elvette tőlem az életem értelmét, akit soha többé nem lehet már pótolni"- mondta a megtört apa, Carlyle Williamson a New York Daily Newsnak vasárnap. Az 56 éves férfi szerint a városi hivatalnokok erőltették, hogy Athena Skeeter nappali gyermekmegőrzőjébe járassa fiát, amíg a munkába visszavezető programban vesz részt. A volt drogfüggő apa hét hónapja nyerte vissza a gyermekfelügyelet jogát. A program alatt a bíróság döntése alapján egy kertépítő tanfolyamot kell elvégeznie.

Athena Skeeter a rendőröknek így mesélte a történteket: „Birkóztam Cardellel. Feldobtam az ágyra, de az tele volt kacattal. Ezért az egyik karjánál és lábánál fogva felemeltem és a fapadlóra hajítottam, majd háromszor ráléptem a gyomrára, de nem teljes erőből. Aztán a saját fiamat is rádobtam Cardellre és az ő gyomrára is rátapostam háromszor. Ekkor a kisfiú furcsán kezdett viselkedni. Hányt és a feje is lebillent. Nem tudott egyedül járni."

A nő ekkor – saját elmondása szerint - bevitte a gyermeket a fürdőszobába és a kádban egy kis hideg vizet folyatott az arcára, hogy magához térjen. „Kimentem a fürdőből, hogy kivigyem a fürdető széket. Mikor visszafordultam, láttam, hogy Cardell feje elmerült a gőzölgő vízben." A 40 éves nő elmondta még, hogy a gyermek nem reagált semmire és égési sérülések voltak az arcán és a karján.

A rendőrök délután kettő órakor kapták a segélyhívást, ők rohantak a gyermekkel a kórházba, de az orvosok már nem tudtak rajta segíteni. A halottkém gyilkosságnak minősítette az esetet, amelyet a fejet és a testet ért tompa ütések okoztak. A gyanúsított óvadék ellenében sem helyezhető szabadlábra.

Skeeter 2005. óta állami engedéllyel vezeti a nappali gyermekmegőrzőt, ahol a korábbi ellenőrzések során nem találtak visszaéléseket. Ennek ellenére Williamson megpróbált új nappali felügyeletet találni gyermekének, mivel többször is sérülésekkel vitte haza a kisfiút. „Nem éreztem biztonságosnak otthagyni, de a munkába visszavezető program szabályainak meg kellett felelnem" – mondta. Az apa aggodalmai nem voltak alaptalanok, mint meséli, Cardell két hete felszakadt szájjal és egy púppal a fején került haza. A gondozónő erre azt mondta, hogy elesett a konyhában. Máskor tele volt horzsolással, amit azzal indokolt, hogy lecsúszott pár lépcsőfokot, mert túl szoros a cipője. Mindig volt valami magyarázata.

Az apa testvére, James Joyce úgy nyilatkozott, hogy az unokaöccsének halála azért is különösen szívszorító, mert Williamson nagyon keményen dolgozott azon, hogy megkapja a gyermekfelügyeleti jogot és felelősségteljes apa legyen. „Ez az ember 180 fokot fordított az életén az elmúlt években. Régóta tiszta, még egy italt sem fogadna el. Nagyszerű apa és mintapolgár."

A gyermekjóléti szolgálat a kisfiú születésekor vette el a felügyeleti jogot az anyától. Amikor az apa benyújtotta a kérvényét a felügyelet jogáért, az anya hirtelen felbukkant a Bronxi Családjogi Bíróság előtt. Aztán az apának ítélték a felügyeletet, az anya pedig végleg eltűnt az életükből.

„Aggódtunk és mélyen megrendültünk a kis Cardell Williamson felől érkező hírek hallatán.  A hivatalos szerveink mindenben együttműködnek a tragédia kivizsgálása során" – mondta a szomorú esetet követően de Blasio New York- i polgármester szóvivője, Maibe Ponet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.