Bioédességet hoz a Nyári Mikulás

Szintetikus anyagokat tartalmazó édességek és szaloncukor helyett biotermékekkel, aszalt biogyümölcsökkel, kézműves eljárással készült kaláccsal, süteménnyel, dióval vagy mogyoróval ajándékoznák meg december 6-án a gyerekeket a Nyári Mikulások, akik számára konferenciát rendeztek kedden Gárdonyban.

A hagyományos Mikulás-egyenviselet helyett nyári öltözéket - piros bermudát, piros galléros fehér felsőt, piros nadrágtartót és fehér tornacipőt - viselő nagyszakállú "apók", valamint a helyes Mikulás-lánykák és az őket kísérő krampusz a Nyári Mikulások első tanácskozásán azt vitatta meg, miként lehetne az ökoszemlélet jegyében átalakítani a Mikulás-napi ajándékozási szokásokat.

A gyermekek egészségének megóvását szolgáló változtatások között fontosnak tartanák, hogy az ajándékcsomagokat bio- élelmiszerekkel töltsék meg, és a hagyományos zacskók helyett környezetkímélő csomagolást használjanak.

Az egész napos tanácskozásra előadást szerveztek a résztvevők számára a a biotáplálkozásról, valamint a gyermekrajzok üzeneteiről, megismerkedhettek több környezetkímélő és kreatív csomagolási eljárással, és mód volt arra is, hogy kipróbálják a környezetbarát elektromos autót.

Mint Bálint György, a Magyar Mikulásszolgálatot működtető vállalkozás vezetője az MTI-nek elmondta, a Nyári Mikulások decemberben Budapesten és Székesfehérváron készülnek meglátogatni a gyerekeket, de a cél az, hogy néhány éven belül az ország nagy részébe eljussanak.

A gárdonyi tanácskozásba az ökológiai szemlélet jegyében tudatosan felkészülő és tevékenykedő Mikulásszolgálatok munkatársai kapcsolódtak be. Céljuk, hogy a Szent Miklós legendájához fűződő hagyományt a természetesség alapján és az eredeti tartalmak felerősítésével formálják a gyermekek különleges napjává.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.