Bikacsökkel verte az újságszerkesztőt

Nem tetszett neki, amit a helyi lapszerkesztő írt, magához rendelte, s elverte. Szemely polgármesterét 100 ezer forintra büntették. Az ítélet nem jogerős.

Százezer forint pénzbüntetésre ítélte a Pécsi Városi Bíróság nem jogerősen a baranyai Szemely polgármesterét, aki tavaly bikacsökkel verte meg a helyi internetes lap akkori szerkesztőjét - írta az Új Dunántúli Napló.

A bíróság kedden hozott határozatában Kovács Pált garázdaságban és testi sértésben mondta ki bűnösnek. A település első embere 2008 nyarán magához rendelte Komor László szerkesztőt az újságban megjelent írások miatt, majd bikacsökkel háromszor megütötte őt.

Bár a polgármestert tettéért akár három évig terjedő fogházbüntetéssel is sújthatták volna, a bíróság az enyhítő körülményeket figyelembe véve a pénzbüntetés mellett határozott - olvasható a baranyai napilapban.

A Szemely-dosszié

– A hásságyi lapályt emlegetve ütött a bikacsökkel. Amikor előtte felhívott telefonon, nagyon barátságos volt, nem lehetett sejteni, mire készül. Értesítettem a rendőrséget - mondta tavaly augusztusban Komor László szerkesztő. - A járőrt küldték ki, majd később jött egy nyomozó is. Este pedig bementem a Honvéd kórházba látleletet vetetni.

Kovács Pál polgármester érdeklődésünkre jelezte, nagyon rövid lesz. – Több mint öt-hat éve mérhetetlenül sérteget, lejárat, és elpüföltem. Ennyi.

Sárosácz Márk Tibor arról értesítette szerkesztőségünket, hogy a Horvát Kisebbségi Önkormányzat köszönetet mond Kovács Pálnak, aki bebizonyította, hogy nemcsak kiváló polgármester, de „tökös legény” is, aki amit tett, nyilván okkal tette.

Másként vélekedik Erdősi István rendőr, aki civilként állt Komor László mellé. (Hogy csinálta? - A szerk.)

– Én kísértem el a Honvéd kórházba, hogy ott ne történjen semmiféle összetűzés, hiszen olyan hírek jöttek, hogy meg fogják verni. Éjszakára ott maradtam a lakásán, mert a házánál is megfenyegették, felszólították, hogy vonja vissza a feljelentést.

Fenyvesi Árpád, a helyi civil szervezet elnöke is a virrasztók között volt. – Alapvető gond, hogy a polgármester tizenhat esztendős ténykedése során csak az ő akarata érvényesült. A lakosság egynegyedét kitevő horvátok támogatják, így ők kedvezményezettek. A helyi lakossági vélemények viszont irritálták a polgármestert, ezért történt az atrocitás, amelyet a civil szervezet maximálisan elítél.

A közigazgatási hivatal területi vezetője, dr. Bércesi Ferenc szerint ha megállapítást nyer, hogy a polgármester bűncselekményt követett el, és ezt a bíróság jogerősen kimondja ítéletében, akkor a polgármesteri jogviszony automatikusan megszűnik. Azt azonban mindenképpen be kell bizonyítani, hogy a cselekményt polgármesteri minőségében, és nem magánemberként követte el. (forrás: DN, 2008. 08.06.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.