Kivágott egy fát, hogy ellophassa a hozzákötött biciklit a kínai tolvaj

Nem mindennapi tolvajt keres a rendőrség a kínai Hunan tartomány fővárosában, Csangsában. A fiatalember még hétfő kora reggel úgy kötött el egy biciklit, hogy kivágta azt a méretes fát, amelyhez a gazdája hozzáláncolta a kétkerekűt.

Az esetet rögzítette egy biztonsági kamera, amelynek felvételét Facebook-oldalán tette közzé a Guangming Daily angol nyelvű napilap. A képsorokon látható, amint a férfi nekiesik a mintegy húsz centiméter vastag fatörzsnek, aztán – amikor az úton egy motoros közeledik hozzá – egy időre visszavonul, de később folytatja a fűrészelést, amíg ki nem dől a fa. Zsákmányát motorbiciklijére erősítve a tolvaj végül zavartalanul elhajtott.

Bármilyen hihetetlen, hasonló már New Yorkban is megtörtént – írja a lopás hírét ugyancsak ismertető orosz hírportál, a Newsru.com. 2011 nyarán Brooklynban fejszével vágtak ki egy fát, ugyancsak azért, hogy megszerezzenek egy hozzákötött kerékpárt, amely az amerikai sajtó akkori beszámolói szerint 50 dollárt, a rögzítésére szolgáló lakat pedig 10 dollárt ért. Az erről az esetről készült videofelvétel alapján úgy tűnik, hogy nem is vitték el a bringát, hanem némi kerekezés után a földre dobták és a helyszínen hagyták.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.