Bezártak a hazai sípályák; Donovaly ki sem nyitott

A rekord melegben minden magyar sípálya bezárt, és a határ közelében fekvő osztrák, szlovák és szlovén pályákra sem érdemes kiutazni - írta a www.sitv.hu pénteken.

Múlt szombaton 5 magyar síterep indította el a felvonókat, majd két nappal később Bánkút is csatlakozott hozzájuk, így összesen 6 helyen lehetett síelni. Mivel a hideg időszak nagyon rövid ideig tartott, így karácsony első napjára már egyetlen olyan hely sem maradt, ahol síelni vagy snowboardozni lehetne, kivéve persze az egész évben működő műanyag pályákat.
Magyarországon pénteken délelőtt megdőlt az eddigi, 1983-ban mért, 16,2 Celsius-fokos, országos melegrekord. A Baranya megyei Sellyén például 21,2 Celsius-fokot mértek pénteken.

A szokatlanul meleg időjárás a milliós veszteségeket okoz magyarországi sípályák üzemeltetőinek - írta a honlap.
A sípályák üzemeltetői több millió forintot áldoztak a hóágyúzásra a hideg napokban, azért, hogy a téli szünetre megfelelő állapotba kerüljenek a pályák. Csakhogy, a 10-15 fokos hőmérsékletnek, illetve a langyos esőnek még a műhó sem tudott ellenállni, így szinte mindenhol elölről kell kezdeni majd a munkát, ha végre megjön ismét a hideg.

A téli szünet hagyományosan az egyik legforgalmasabb időszak a magyar pályákon, ezért is érinti érzékenyen az üzemeltetőket a rendkívüli időjárás.

A SíTV Hírszolgálat úgy tudja, hogy a határ közelében fekvő osztrák, szlovák és szlovén síterepeken sem sokkal jobb a helyzet. Általában csak egy-két pályát lehet használni mindegyik síterepen, és sok helyen sárosak, füvesek a pályák. Sőt, az egyik legismertebb szlovák sícentrum, Donovaly ki sem nyitott karácsony első napján a szakadó eső illetve a nagy meleg miatt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.