Betörték a zsinagóga ablakait Pécsen

A pécsi zsinagóga felújított ólomüveg ablakait a műkő lépcsőből letört darabokkal törte be az ismeretlen elkövető. Nincs információ a tett motívumairól.

Betörték a pécsi zsinagóga felújított ólomüveg ablakait. Krausz István, a Pécsi Zsidó Hitközség elnöke azt mondta: a bűncselekmény a hétfő esti ötórás zárás és a reggeli kilences nyitás között történt. Az elnök - egy időben a rendőrségi helyszíneléssel - közölte: négy ablakot is betörtek.

Beszámolója szerint a zsinagógával szemben mélygarázst építenek, az itt található törmelékek közül szerezhetett az elkövető vagy elkövetők egy nagyobb kődarabot, amellyel megdobták a zsinagógát. A kődarab megrongálta a műkő lépcsőt, és az így letörött kisebb kődarabokkal törték be az ablakokat.

A kárról Krausz István egyelőre nem tudott nyilatkozni, de előrevetítette, hogy a műkő lépcső helyreállítása a műemlékvédelmi szabályok szerint jelentős összeget jelent majd.

 

Pécs, 2009. május 19.
A pécsi zsinagóga épülete látható, amelynek négy, felújított ólomüveg ablakát május 18-ról mára virradó éjjel ismeretlenek kövekkel betörték. Egy kődarab megrongálta a zsinagóga műkő lépcsőjét is. Az ügyben ismeretlen tettes el
Pécs, 2009. május 19. A pécsi zsinagóga épülete látható, amelynek négy, felújított ólomüveg ablakát május 18-ról mára virradó éjjel ismeretlenek kövekkel betörték. Egy kődarab megrongálta a zsinagóga műkő lépcsőjét is. Az ügyben ismeretlen tettes el
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.