Betöréssel gyanúsítják az M3-ason ámokfutó két férfit

A gyanú szerint egy nyíregyházi irodaházba tört be az a két férfi, akiket menekülés közben, az M3-as autópálya Heves megyei szakaszán fogtak el a rendőrök csütörtök hajnalban.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Fülöp Gergely őrnagy elmondta: a 37 éves budapesti M. Attila és 41 éves szolnoki P. Gábor Ferenc csütörtökre virradó éjjel több irodát tört fel egy Nyíregyháza belvárosában található épületben, ahonnan pénzt és műszaki cikkeket tulajdonítottak el. A rendőrök később a városból kivezető 4-es úton próbálták meg feltartóztatni a két férfi autóját, ám a jármű vezetője megállás nélkül elhajtott.

Az autó a 4-es úton menekült tovább, elhagyta Nyíregyházát, Debrecennél felhajtott az M35-ös, majd onnan az M3-as autópályára és a forgalommal szemben haladt Budapest felé. A rendőrök az M3-as autópálya Hajdú-, Borsod-, Heves és Pest megyei szakaszán intézkedtek a felhajtók lezárásáról és a forgalom eltereléséről, miközben felvették a kapcsolatot az autópályakezelő társasággal is.

A menekülő járművet végül Heves megyében az Ecsédi pihenőhelynél tartóztatták fel. Az autóban ülő két férfi közül az egyiket a helyszínen elfogták. A másik férfi elfutott és a közelben próbált elrejtőzni, de a Készenléti Rendőrségnek - egy helikopter bevonásával - sikerült őt is elfognia.

A megyei rendőr-főkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával folytatja az eljárást, a két férfit őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.