Betiltották az erotikus banánevést Kínában

Állítólag túl sokan ették erotikus módon a banánt, s ezt még élőben is közvetítették. A kínai elnök, Hszi Csin-ping (Xi Jinping) ezt nem tűrhette tovább, ezért betiltotta az erotikus gyümölcsevést a webkamerák előtt.

Az intézkedés annak a törvényjavaslatnak a része volt, amely a teljesen kontrollálhatatlan és virágzó live-streaming szolgáltatást korlátozza az interneten. Az elnök már a kommunista párt tavalyi kongresszusán jelezte, hogy szükség van jogi intézkedésekre, hogy a kínai internetfelhasználók újra „civilizált” módon viselkedjenek.

A CCTV kínai állami televízió szerint az elmúlt időszakban elszaporodtak azon online közvetítések száma, amelyen fiatal nők erotikuson fogyasztanak banánt. A most elfogadott szabályozás szerint ezeknek ezentúl nincs helye az interneten. A törvény értelmében három live-streaming oldalnak kell törölnie az érintett felvételeket.

A Guardian szerint a live-streaming szektor óriási problémákat okoz Kínában, ahol a médiát keményen cenzúrázza az állami vezetés. A China Daily napilap szerint több mint 100 élő közvetítés fut már az országban, amelyen az emberek mindennapi életüket közvetítik széles közönségnek.

Az egyik weboldal szerint több mint 120 millió aktív felhasználójuk van. A tavalyi éves bevételük elérte az 5,9 milliárd yuant.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.