Minimum negyven évet ülhet a volt feleségét halálra késelő állatorvos

Életfogytig tartó fegyházra ítélte a Pécsi Törvényszék azt a 44 esztendős férfit, aki a múlt évben 106 késszúrással ölte meg volt feleségét.

A pécsi L. Norbert Tamás 2007-ben házasodott össze a vele egykorú A. Gabriellával, s odaköltözött a nő lakásába. A férfi Budapesten dolgozott hatósági állatorvosként, ezért hetente ingázott a fővárosba.

A házasság 2012-ben megromlott, s a nő új kapcsolatot kezdett egy pécsi férfival, aki gyerekkori szerelme volt.

Ezt követően A. Gabriella elindította a válópert, s 2012 novemberében a bíróság felbontotta a házasságot. A volt férj nem tudott belenyugodni párja döntésébe, s több ismerősének elmondta, hogy megöli feleségét és magával is végez.

Mivel L. Norbert Tamás nem költözött el volt felesége otthonából, az asszony új társával lakást bérelt Pécsett, a kertvárosi lakótelep egyik emeletes házában. 2013. május 23-án, reggel hétkor L. Norbert Tamás 11 késsel, gázriasztópisztollyal és viperabottal felfegyverkezve bejutott az épületbe, s amikor felesége és annak élettársa munkába indulva kilépett a lépcsőházba, rájuk támadt.

Előbb a férfit kétszer mellkason szúrta, majd hogy az földre esett, feleségére rontott. A nőt 106-szor szúrta meg, és A. Gabriella a szívét, tüdejét, nyakát és fejét ért sérülések következtében a helyszínen meghalt.

Az asszony társát kilencszer szúrta meg L. Norbert Tamás, s bár ezek között is voltak életveszélyes sérülések, a helyszínről elmenekülő férfi az orvosoknak köszönhetően megmenekült.

A gyilkost még aznap este elfogták a rendőrök.

Az ügyben hétfőn hirdetett ítéletet az első fokú bíróság. A törvényszék több emberen el-követett emberölési kísérletben mondta ki bűnösnek a vádlottat, s mivel tettét előre kitervelten és különös kegyetlenséggel követte el, élet-fogytig tartó szabadságvesztéssel sújtották őt. A férfi leghamarabb 40 év után bocsátható feltételesen szabadságra.

A vádlott a per során azt állította, hogy nem akarta megölni feleségét, csak beszélni akart vele, ám az asszony társa rátámadt, és ő önvédelemből vette elő a kést, s arra már nem emlékszik, hogy azt követően mit tett.

Ezt a védekezést a bíróság nem fogadta el, a bizonyítékok alapján egyértelmű, hogy L. Norbert Tamás tudatosan készült a gyilkosságra. Az se hiteles, hogy magán kívül cselekedett, hisz a bűntény után ügyesen elmenekült a tragédia helyszínéről, pedig addigra már az épület lépcsőházában tucatnyi ember összegyűlt.

A bíróság azt se látta valósnak, hogy a vádlott önmaga ellen akart volna fordulni: noha L. Norbert Tamás állandóan öngyilkossági teveivel terhelte ismerőseit, a törvényszék szerint ez önsajnáló színház volt csupán.

A bíróság által felkért pszichológus megállapította, hogy a vádlott narcisztikus, indulatvezérelt, bosszúszomjas személyiség, aki azonban képes felmérni cselekedetei súlyát, így vállalnia kell tetteiért a felelősséget.

A most kimért büntetés viszont még nem jogerős: az ügyészség és a vádlott fellebbezett a verdikt ellen, így a per a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.

A történethez tartozik, hogy amikor L. Norbert Tamás megölte volt feleségét, akkor – tudatlanul ugyan, de - egy magzattal is végzett, hisz a 43 éves, gyermektelen A. Gabriella áldott állapotban volt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.