Beszakadt a mozgólépcső fém fedőlapja egy kínai anyuka alatt

Beszakadt a fém fedőlap egy kínai bevásárlóközpont mozgólépcsőjének tetején, amint a lépcsőről lelépett egy vásárló. A nő még el tudta lökni magától kisfiát, de a ő maga életét vesztette - számolt be a kínai online média hétfőn.
A Hupej tartományi Csingcsou város áruházának kamerái által rögzített felvételen jól látszik, hogy a harminc éves nő kétéves kisfiával egyedül utazott a mozgólépcsőn, amikor az eset történt és a lelépéskor három áruházi dolgozó hölgy is ott állt a közelben.

A kisfiút egyikük még meg tudta ragadni, de a padlózat alá eső nő kezét már nem sikerült elkapniuk. A mentők négy órán át dolgoztak, mire az áldozat holttestét ki tudták szabadítani.

Meg nem nevezett források a vuhani esti újságnak azt nyilatkozták, hogy a balesetet vélhetően emberi mulasztás okozta, a fedőlapot a karbantartást követően nem rögzítették megfelelően. Az áruház egyelőre nem adott ki közleményt a történtekkel kapcsolatban.
A South China Morning Post című hongkongi lap az áruházi videót drámaiságára hivatkozva, az olvasók védelmében nem közölte, csupán négy filmkockát adott közre.

Sanghajban tavaly 12 ember megsérült, amikor a metró egyik mozgólépcsője hirtelen hátramenetbe váltott. 2011-ben Pekingben indult meg váratlanul az ellenkező irányba egy mozgólépcső a földalatti egyik állomásán; egy 13 éves fiú meghalt, 30-an megsérültek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.